Africa

Circuit de grup - Explore Rwanda & Uganda, 10 zile - cu Sorin Stoica Grup cu insotitor Eturia

9 zile / 8 nopti
3790 € / pers.
Vei vizita Kigali, Parcul National al Vulcanilor, Parcul National Bwindi, Bwindi, Parcul Regina Elisabeta, Kibale, Kampala

Incepand de la:

3790 € / pers.

Pret vechi: 4200 €

Vezi tarife
9 zile

Durata vacanta

2 tari

Vizitate

7 locatii

Explorate

Incepand de la:

3790 € / pers.

Pret vechi: 4200 €

Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare Collonade
Inclusa

Te invitam sa descoperi paradisul verde al Rwandei și Ugandei. Vei explora impresionante parcuri si rezervatii naturale, vei pleca in cautarea celor mai impunatoare dintre primate - gorilele de munte, si vei observa cimpanzei și maimuțe aurii, lei ctaratori și multe alte specii de animale salbatice specifice regiunii. Traseul este unul cu grad de dificultate peste medie, asadar este necesar sa aveti conditie fizica, dar si imbracaminte si incaltaminte comode, speciale pentru trekking. De asemenea vei avea ocazia sa explorezi Kigali si Kampala, capitalele celor doua tari, orase în plina dezvoltare, debordand de energie si culoare.

 • Cazare 8 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Explore Rwanda & Uganda, 10 zile - cu Sorin Stoica Itinerar

 • Zbor KLM Bucuresti  -  Amsterdam

  Durata: 3h 0m

  Plecare Bucuresti - 26.08.2021 , ora 07:00 Sosire Amsterdam - 26.08.2021 , ora 09:00

  Inclus: taxa de aeroport

 • Zbor KLM Amsterdam  -  Kigali

  Durata: 8h 20m

  Plecare Amsterdam - 26.08.2021 , ora 10:55 Sosire Kigali - 26.08.2021 , ora 19:15

  Inclus: taxa de aeroport

 • Transfer privat grup aeroport - hotel Kigali

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat de la aeroportul din Kigali la hotel.

  Tip serviciu: SIB
  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Kigali

  Serena Kigali, Standard Room meal plan Pensiune completa

 • Tur panoramic privat de grup Kigali

  Durata: 4 h

  Vei face un tur panoramic al orasului. Kigali este o asezare situata pe mai multe coline, intr-un cadru natural pitoresc, care uimeste prin ordine si curatenie si care se afla in plina dezvoltare, aratand ca a depasit perioada dificila a anilor '90. Cladirile cu arhitectura moderna sunt din ce in ce mai numeroase, insa orasul isi pastreaza farmecul autentic si culoarea locala. Vei face o vizita la Memorialul Genocidului (Kigali Memorial Center), dedicat memoriei celor peste 800. 000 de etnici tutsi ucisi in perioada aprilie-iulie 1994, in timpul genocidului rwandez, unul dintre cele mai terifiante evenimente din istoria recenta.

 • Vizita Memorialul Genocidului

  Durata: 1 h

  Vei vizita Kigali Memorial Center, dedicat memoriei celor peste 800.000 de etnici tutsi ucisi in perioada aprilie-iulie 1994, in timpul genocidului rwandez, unul dintre cele mai terifiante evenimente din istoria recenta.

 • Transfer privat grup Kigali - Parcul National al Vulcanilor

  Durata: 1 h

  Vei calatori spre Parcul Național al Vulcanilor, iar pe traseu vei admira priveliștea oferita de versantii vulcanilor Virunga, care se intind pe teritoriul Ugandei, Rwandei și a Republicii Democratice Congo. Situat in nord - vestul Rwandei, Parcul National al Vulcanilor este, datorita vegetatiei si conditiilor climatice, habitatul ideal al gorilelor de munte, dar si al altor specii rare de primate.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat grup la pesterile din Parcul National al Vulcanilor

  Durata: 4 h

  Vei explora pesterile din imprejurimi, iar ghidul va va explica importanta deosebita a acestora in istoria tarii, servind drept refugii pentru regi si popor sau fiind folosite ca locuri de depozitare pentru provizii pe timp de razboi.

  Tip serviciu: SIB
  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Parcul National al Vulcanilor

  Mountain Gorilla View Lodge, standard room

 • Tur trekking maimutele aurii Parcul National al Vulcanilor

  Durata: 8 h

  Vei face un tur de trekking in Parcul National al Vulcanilor, in cautarea celebrelor maimute aurii. Aceasta specie este endemica in regiunea padurii tropicale din parc, hranindu-se in principal cu bambus si zbenguidu-se neincetat pe ramurile si la baza arborilor. In parc exista doua grupuri principale de maimute aurii, unul numara 80-100 de indivizi si este localizat la poalele Muntelui Sabyinyo, iar turistilor li se permite sa petreaca o ora in mijlocul acestora.

 • Vizita Centrul de Cercetare a Primatelor Karisoke

  Durata: 1 h

  Vei vizita Centrul de Cercetare Karisoke, fondat de catre celebra Dian Fossey, primatolog care si-a dedicat viata studierii si supravegherii gorilelor de munte. Tot aici se afla si monumentul funerar al cercetatoarei ucise de o persoana necunoscuta in 1985.

 • Cazare Parcul National al Vulcanilor

  Mountain Gorilla View Lodge, standard room

 • Transfer privat grup Parcul National al Vulcanilor - Bwindi

  Durata: 4 h

  Vei fi transferat în Parcul Național Bwindi, una dintre cele mai apreciate rezervații ale Ugandei, la lodge-ul la care vei fi cazat. Padurea Impenetrabila Bwindi este unul dintre motivele pentru care Uganda este cunoscuta sub numele de “Elvetia Africii”. Dupa amiaza este libera pentru odihna si relaxare.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Bwindi

  Four Gorillas Loodge, Standard Room

 • Tur trekking gorilele de munte Parcul National Bwindi

  Durata: 8 h

  Dupa micul dejun servit dimineata foarte devreme, vei incepe drumetia pe urmele gorilelor de munte, in padurea ecuatoriala, dupa o scurta intrevedere cu rangerii din regiune, pentru instruire. Aceasta incursiune este dominata de imprevizibil si poate dura de la 2 la 8 ore, parcurgand un relief de cele mai multe ori accidentat si mlastinos. Este necesara o conditie fizica buna si incaltaminte comoda. Vom trai experienta inedita de a sta in mijlocul padurii ecuatoriale alaturi de unele dintre ultimele exemplare de gorile de munte din lume. Ai la dispozitie o ora pentru a le observa indeaproape comportamentul si reactiile. A privi in ochii acestor giganti blanzi, ale caror 95% dintre gene sunt aceleasi cu ale oamenilor, este induiosator si emotionant totodata, mai ales cand omul realizeaza ca au supravietuit mai putin de 700 de exemplare de gorile, ce traiesc astazi in Parcul National Bwindi si pe versantii Muntilor Virunga.

 • Cazare Bwindi

  Four Gorillas Loodge, Standard Room

 • Transfer privat grup Bwindi - Ishasha - Parcul Regina Elisabeta

  Durata: 7 h

  Vei calatori spre Parcul National Regina Elisabeta, nu inainte de a explora zona sudica Ishasha, unde vei putea observa leii cataratori. Aceste animale sunt o raritate locala, fiind intalniti in doar cateva parcuri nationale africane.

  Tip serviciu: SIB
  Tip serviciu: PVT

 • Safari cu barca Canalul Kazinga

  Durata: 2 h

  Vei face un safari cu barca pe Canalul Kazinga, printre hipopotami, crocodili si sute de specii de pasari.

 • Cazare Parcul Regina Elisabeta

  Ihamba Safari Lodge, standard room

 • Transfer privat grup Parcul National Regina Elisabeta - Kibale

  Durata: 3 h

  Astazi vei calatori spre Parcul National Kibale, celebru pentru diversitatea si densitatea speciilor de primate, in special subspecii ale maimutelor Colobus. Drumul spre partea de sud-vest a tarii este extrem de frumos, vei putea admira privelistea oferita de bratul de vest al Marelui Rift Est African.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur trekking cimpanzei Parcul National Kibale

  Durata: 8 h

  Vei lua parte la o scurta instruire, inainte de a incepe trekking-ul propriu-zis printre cimpanzei. Exista mari sanse sa intalnim exemplare de cimpanzei in padurea tropicala, dar vei observa si alte specii de maimute: Colobus, maimute cu coada rosie sau cu coada albastra si numeroase specii de pasari si animale mici, despre care vei afla informatii interesante.

 • Cazare Kibale

  Kibale Forest Camp Uganda, Tent meal plan Demipensiune

 • Transfer privat grup Kibale - Kampala

  Durata: 8 h

  Vei fi transferat din Parcul National Kibale in Kampala. Transferul dureaza circa 8 ore. Pe traseu vei admira colinele inverzite, campurile cultivate, casele traditionale rasfirate pe dealuri si vei observa stilul de viata simplu al ugandezilor.

 • Cazare Kampala

  Sheraton Hotel Kampala, Standard Room

 • Tur panoramic privat de grup Kampala

  Durata: 4 h

  Vei face un tur panoramic al capitalei Kampala si vei vizita piata Owino, unde vei putea achizitiona suveniruri si produse lucrate manual. Vei vedea apoi Palatul Kabaka, camerele de tortura ale dictatorului ugandez Idi Amin, cunoscut pentru regimul sau opresiv din perioada 1971-1979 si Mormintele Kasubi, construite in stil traditional, unde sunt inmormantati membrii familiei regale Baganda. Vei admira mai multe lacase de cult ale diverselor religii, intre care Templului Bahai, Templul Hindus, impresionanta Moschee Nationala daruita comunitatii musulmane a Ugandei de catre colonelul Gaddafi, figura proeminenta in istoria Libiei, si bisericile anglicane.

  Tip serviciu: PVT

 • Transfer privat de grup Kampala - aeroport Entebbe

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat din Kampala la aeroportul Entebbe.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor KLM Entebbe  -  Amsterdam

  Durata: 8h 25m

  Plecare Entebbe - 03.09.2021 , ora 23:30 Sosire Amsterdam - 04.09.2021 , ora 06:55

  Inclus: taxa de aeroport

 • Zbor KLM Amsterdam  -  Bucuresti

  Durata: 2h 40m

  Plecare Amsterdam - 04.09.2021 , ora 09:30 Sosire Bucuresti - 04.09.2021 , ora 13:10

  Inclus: taxa de aeroport

Optiuni Cazare Hoteluri

Serena Kigali 10*
Kigali

Serena Kigali 4* Superior

Standard Room

Pensiune completa

Kigali Serena Hotel este perfect situat in zona business a orasului, la cinci minute de mers pe jos si la ...

Mountain Gorilla View Lodge 4*
Parcul National al Vulcanilor

Mountain Gorilla View Lodge 4 *

standard room

Pensiune completa

Mountain Gorilla View Lodge se afla in Kinigi, în nordul Rwanda și la marginea Parcului National al Vulcanilor, care gazduieste ...

Four Gorillas Lodge 4*
Bwindi

Four Gorillas Lodge 4 *

Standard Room

Pensiune completa

Four Gorillas Loodge se afla intr-o locatie excelenta pentru cei ce vor sa viziteze Parcul National Bwindi si vor sa ...

Ihamba Safari Lodge 4*
Parcul Regina Elisabeta

Ihamba Safari Lodge 4 *

standard room

Pensiune completa

Ihamba Lakeside Safari Lodge este situat pe malul lacului George, in parcul național Queen Elizabeth, in apropierea satului de pescuit ...

Kibale Forest Camp Uganda 3*
Kibale

Kibale Forest Camp Uganda 3 *

Tent

Pensiune completa

Kibale Forest Camp este situat chiar langa drumul principal Fort Portal -Kamwenge. Cazarea este oferita in 9 corturi cu acoperis ...

Sheraton Hotel Kampala 4*
Kampala

Sheraton Hotel Kampala 4 *

Standard Room

Mic dejun

Sheraton Hotel Kampala 4* este situat in centrul Kampala oferind privelisti minunate ale orasului si ale gradinii care il inconjoara. ...

Uganda Sfaturi

O prima conditie in societatea ugandeza este aceea de a arata respectul pentru persoanele mai in varsta sau pentru persoanele care iti fac un favor. Respectul se manifesta prin inclinarea capului iar prietenia prin strangerea mainii, insa abia dupa ce ati fost prezentati. Nu este recomandat a intreba ceva sau de a cere un sfat inainte de a saluta. Un simplu ''Ce mai faci ?" (How are you ?) este suficient si inteles de majoritatea ugandezilor. Nu este recomandabil vorbitul cu voce tare. Daca ai cunoscut un localnic, la proxima intalnire este recomandabil sa il intrebi ce ii mai face familia. Daca o persoana ti se adreseaza nu este recomandat sa ii raspunzi din pozitia stand. Conversatiile pe teme religioase nu sunt agreate in Uganda. Criticile la adresa religiei nu sunt tolerate. Gesturile de afectiune nu se manifesta in public. In vizita acasa sau la un lacas de cult se recomanda purtarea unor tinute decente. Spalatul pe maini inainte de servirea mesei este privit ca un semn de respect pentru cei care te-au poftit la masa. Daca esti invitat la masa nu trebuie sa incepi a manca inainte de a se fi spus rugaciunea. Intinderea picioarelor sub masa sau reazemul pe mana stanga sunt considerate nepoliticoase. La urma gazda trebuie laudata pentru calitatea bucatelor. Deserturile si fructele nu se servesc la mesele principale, ci intre mese.

Uganda
Uganda
Uganda
Uganda

Informatii legate de vreme in Uganda gasiti aici

Ghid de calatorie Uganda

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Uganda

In Uganda, nu este permisa fotografierea obiectivelor militare, diplomatice, a cladirilor oficiale.

Rwanda Sfaturi

Informatii legate de vreme in Rwanda gasiti aici

Ghid de calatorie Rwanda

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Rwanda

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!

Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate