La celalalt capat al lumii: Malaezia, Indonezia si Singapore Cristina

Cristina
La celalalt capat al lumii: Malaezia, Indonezia si Singapore

La inceputul lunii august, am avut ocazia sa vad trei tari minunate: Malaezia, Indonezia si Singapore. Wow, am ajuns si la celalalt capat al lumii! 

Am ajuns in Malaezia dupa un zbor lung, de aproape 12 ore. Chiar daca eram obositi, cina de intampinare ne-a facut sa intram usor in lumea si atmosfera malaezienilor. Strazi aglomerate, blocuri inalte si multa lume… lume care parea relaxata, oameni zambitori care aveau cumva acea atitudine ca stiu sa traisca bine.

A doua zi, dupa mai multe obiective vizitate in oras, am ajuns la Batu Caves, renumitele scari pline de maimute. La baza scarilor, ne-a intampinat o statuie uriasa, aurita a lui Murugan, Zeul Razboiului. Efortul de a urca cele 272 de trepte nu a fost prea mare pentru noi pentru ca am mers usor, ne-am oprit la poze, am mai rasuflat putin si am urcat iar. Maimutele au fost dragute cu noi, ne-au lasat sa trecem linistiti, stateau pe garduri cumintele privind la multimea de oameni care urca si cobora intr-o forfota continua.

Urmatoarea zi, ne-am trezit de dimineata si am pornit catre aeroport, ne astepta Indonezia. Deja eram mai aproape de plaja, de relaxare, de Bali.

Prima noastra oprire in Indonezia a fost in Jogjakarta. Dupa primirea minunata de la aeroport, cu ghirlande de frangipani la gat, am ajuns la primul templu din aventura noastra, la marele Prambanan. Mai exact, am ajuns la cel mai mare templu hindus nu doar din Indonezia, ci din toata Asia de Sud-Est. Imensul complex este inscris in Patrimoniul UNESCO pentru uluitoarea sa arhitectura tipic hindusa: ascutita si plina de maretie.

Ziua urmatoare, am vizitat un alt mare templu, si el inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO, Templul Borobudur. „Manastirea budista de pe deal”, asa cum i se spunea in limba sanscrita, a fost neglijata si supusa capriciilor vremii timp de zece secole. A fost descoperita de sub cenusa vulcanica in 1815. Din Jogjakarta pana la templu faci cam o ora cu masina. Drumul pana la templu trece printr-o pajiste, este foarte cald in general si iti recomand sa ai palarie si o sticla cu apa la tine, altfel s-ar putea sa fie mai greu sa verifici toate coridoarele lungi si basoreliefurile pana in varf.

Dupa-amiaza, am vizitat satul Candirejo, unde ne-am plimbat cu un atelaj tras de cai si am observat indeaproape viata de zi cu zi a localnicilor. A fost cel mai interesant si distractiv moment, nu mai simteam caldura asa tare si apasatoare.

Asa cum este frumos cand mergi intr-o tara straina, ziua urmatoare, dupa micul dejun, am facut un tur al orasului in care am vazut principalele sale atractii turistice: Palatul Regal al Sultanilor Javei, Castelul de Apa Taman Sari, Argintaria Kotagede, precum si doua fabrici traditionale, una de baticuri si una de papusi din piele.

Dupa transferul la aeroport, am ajuns si pe insula cu o mie de temple, am ajuns in Bali. Bali este, de fapt, insula cu peste un milion de temple, deoarece exista mai multe asemenea constructii decat case. Prima noastra oprire in Bali a fost Ubud. Seara, am descoperit o alta lume, o agitatie continua pe stradutele inguste, oameni veseli, vorbareti, terase pline care te atrageau cu tot felul de arome.

In ziua ce a urmat, am vizitat terasele de orez de la Jatiluwih. Peisajele erau frumoase si imi ofereau o senzatie de liniste, exact ca in pozele pe care le vedeam pe net sau pe ecranele de pornire a unor sisteme de operare ale calculatoarelor.

Bali inseamna oameni buni, simpli, impliniti si fericiti, ce transmit in jurul lor doar energii pozitive si zambete la tot pasul, fara sa ceara nimic in schimb.

Bali este un taram binecuvantat, care te ajuta sa te redescoperi, sa-ti pui in ordine prioritatile si sa te multumesti cu ceea ce ai.

Dupa cateva ore petrecute la Jungle Fish, o piscina tip infinity (deasupra junglei) si un masaj de relaxare, ne-am indreptat catre Bali Sud. Zilele urmatoare au fost rezervate pentru plaja, relaxare, plimbare si alte masaje.

In ziua a treisprezecea a vacantei noastre, dupa micul dejun, am fost transferati la aeroport sa plecam catre Singapore. Ajunsi aici, pe drumul de la aeroport catre oras, am fost fascinati de zgarie-nori si de gradinile suspendate: vedeam verdeata pe acoperisuri sau la etajele intermediare. Cu totii am remarcat curatenia exemplara si grija acordata aspectului general al orasului. Am vizitat Gradina Botanica, Orasul Chinezesc si Parcul Merlion. In Orasul Chinezesc, am avut ocazia sa ne intalnim cu participantele unui concurs de miss, doamne maritate. Au fost dragute si au facut poze cu noi, le-am putut vedea cum isi fac si filmuletele de prezentare.

Seara, Singapore arata stralucitor, dovada stau pozele tuturor turistilor care au vrut sa prinda cea mai perfecta si mai clara imagine a celui mai cosmopolit oras al continentului.

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/pers., efectuata in perioada 04.09.2024 - 04.11.2025.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia

 
  Muta ferestra